Werking spirulina

Werking spirulina - Spirulina.nl

Spirulina heeft verschillende werkingen en voordelen vanwege zijn voedingsprofiel en bioactieve stoffen. Hier zijn enkele belangrijke werkingen van spirulina:

1. Voedingswaarde: Spirulina bevat een breed scala aan essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitamines (zoals B-vitamines), mineralen (zoals ijzer en magnesium) en antioxidanten. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid en kunnen verschillende lichaamsfuncties ondersteunen.

2. Antioxidantwerking: Spirulina bevat antioxidanten zoals phycocyanine en bètacaroteen. Deze antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen. Oxidatieve stress kan cellen beschadigen en bijdragen aan chronische ziekten.

3. Ontstekingsremmende werking: Spirulina wordt beschouwd als een natuurlijk ontstekingsremmend middel. Het kan helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen vanwege de aanwezige bioactieve verbindingen. Ontstekingen worden geassocieerd met verschillende chronische aandoeningen, zoals hartziekten en diabetes.

4. Ondersteuning van het immuunsysteem: Sommige componenten in spirulina, zoals phycocyanine, kunnen het immuunsysteem stimuleren. Het kan de productie van witte bloedcellen en andere immuuncellen bevorderen, die een cruciale rol spelen bij de verdediging van het lichaam tegen infecties en ziekten.

5. Mogelijk cholesterolverlagend effect: Er zijn enkele onderzoeken die suggereren dat spirulina een positief effect kan hebben op het lipidengehalte door het verlagen van het totale cholesterolgehalte en het verhogen van het HDL (goede) cholesterolgehalte. Meer onderzoek is echter nodig om deze effecten te bevestigen.

6. Ontgifting: Spirulina heeft in dierstudies aangetoond dat het bepaalde ontgiftende effecten heeft. Het kan zich binden aan zware metalen zoals lood en arseen in het lichaam en helpen bij het verwijderen ervan. Dit kan gunstig zijn voor mensen die worden blootgesteld aan milieuverontreinigende stoffen.

Wat is de werking van Spirulina?Het is belangrijk op te merken dat hoewel spirulina over het algemeen als veilig wordt beschouwd, sommige mensen milde bijwerkingen kunnen ervaren, zoals spijsverteringsproblemen. Zoals bij elk supplement, is het raadzaam om voorafgaand aan het gebruik van spirulina advies in te winnen bij een zorgverlener, vooral als je een bestaande medische aandoening hebt of andere medicijnen gebruikt. Daarnaast kan de kwaliteit en zuiverheid van het spirulina-product variëren, dus het is belangrijk om een betrouwbaar merk te kiezen. De spirulina tabletten van Spirulina.nl worden altijd getest in een Nederlands laboratorium.

Als u geïnteresseerd bent kunt u onze Spirulina bestellen. De verzending is in Nederland gratis en in Belgie vanaf 2 zakjes spirulina. Ga hier  naar de bestelpagina.

Volgende lezen

Spirulina - 8 redenen om het elke dag in te nemen - Spirulina.nl
Chlorofyl het groene pigment