Spirulina - 8 redenen om het elke dag in te nemen

Spirulina - 8 redenen om het elke dag in te nemen - Spirulina.nl
Spirulina - 8 redenen om het elke dag in te nemen

Spirulina wordt vaak geclassificeerd als een superfood. Dit is volkomen terecht, want het is een uitstekend natuurlijk product dat een echte combinatie van voedingsstoffen en vitale stoffen bevat. Bovendien bevat het tal van enzymen met een hoog gehalte aan chlorofyl, wat een alkaliserend effect op het lichaam heeft. Daarnaast heeft Spirulina nog andere gunstige eigenschappen. Laten we er een paar bekijken om onszelf ervan te overtuigen deze algen te nemen.

Spirulina - Neem het elke dag!

De samenstelling van voedingsstoffen in Spirulina voorzien het lichaam zeer snel en effectief van alles wat het nodig heeft. Dit alles om elke cel in ons lichaam te voeden met een voldoende hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen die nodig zijn om te versterken en te verdedigen tegen overtollige zuren, toxines en andere soorten vervuiling.

Het heeft een aanzienlijke invloed op de effectiviteit van de behandeling van verschillende ziekten. Deze alg zorgt voor de nodige energie en mobiliseert regulerende systemen waardoor het regeneratieproces veel efficiënter kan starten en verlopen. Een sterk organisme is in staat om op eigen kracht weer in balans te komen. Hieronder staan ​​enkele feiten over Spirulina die u zeker zullen interesseren.

1. Spirulina is een effectief wapen in de strijd tegen infecties.

Spirulina is een van de meest waardevolle producten met natuurlijke plantaardige eiwitten in grote hoeveelheden (tot 70%). Onder deze eiwitten zijn er ook die verantwoordelijk zijn voor een significante toename van de productie van Natural Killer (NK)-cellen. NK zijn verantwoordelijk voor de afweer van het lichaam tegen parasieten en ziekten van het immuunsysteem. Ze produceren goed geselecteerde antilichamen.

Vele jaren van onderzoek in Japan in het Osaka Medical Center hebben aangetoond dat de activiteit van macrofagen (ze worden gevormd uit cellen die in het beenmerg worden geproduceerd) aanzienlijk toenam wanneer Spirulina in het dieet werd opgenomen. Op deze manier ondersteunt deze alg het immuunsysteem in de strijd tegen allerlei soorten infecties.

2. Spirulina kan allergische reacties verminderen.

In een studie gepubliceerd in 2005 in de Journal of Medicinal Food, ontdekten onderzoekers dat Spirulina allergische reacties kan voorkomen bij mensen die lijden aan rhinitis (ontsteking van het neustussenschot). Spirulina is uiterst effectief gebleken bij de behandeling van hooikoorts en huidallergieën. Het bevat stoffen die de overmatige secretie van histamine remmen.

Over het algemeen kan een dagelijkse dosis Spirulina-algen (3-6 g) bij regelmatig gebruik, zelfs bij mensen met ernstige allergieën, de symptomen aanzienlijk verminderen.

3. Spirulina reguleert het suikergehalte.

Een onderzoek bij patiënten met diabetes type 2 toonde aan dat de bloedsuikerspiegel was verlaagd na het consumeren van slechts 2 gram Spirulina. Wetenschappers hebben erop gewezen dat het blauwgroene pigment van Spirulina (bekend als phycocyanine) de bloedsuikerspiegel kan reguleren. Phycocyanine kan ook beschermen tegen hoge bloeddruk en de spiegels van het hormoon adiponectine verhogen. Adiponectine is betrokken bij de regulering van de eetlust. Hoge niveaus van dit hormoon zorgen ervoor dat we minder honger hebben.

4. Spirulina vermindert ontstekingen.

Phycocyanine is natuurlijk niet alleen de kleurstof van Spirulina. Het behoort tot de actieve ingrediënten die in deze algen worden aangetroffen vanwege zijn enorme antioxiderende eigenschappen. In combinatie met het bètacaroteen in Spirulina, vitamine C en E, evenals selenium, remt het de ontwikkeling van oxidatieprocessen die celwanden beschadigen. Beschadigde celwanden kunnen ontstekingsprocessen veroorzaken die zich gewoonlijk door het lichaam verspreiden. In deze context is het belangrijk om te weten dat het ontstaan ​​van veel ziekten juist gebaseerd is op de ontstekingsprocessen die eraan voorafgaan.

5. Spirulina levert grote hoeveelheden chlorofyl.

Chlorofyl is een van de belangrijkste componenten van Spirulina-algen. De chemische structuur is bijna identiek aan die van hemoglobine, het rode bloedpigment. Er is een reden waarom chlorofyl gewoonlijk "groen bloed" wordt genoemd.
De gelijkenis met hemoglobine toont ook het belang van chlorofyl in termen van gezondheid aan, aangezien het belangrijke taken in het lichaam vervult.

6. Spirulina vertraagt ​​het verouderingsproces.

De grote hoeveelheden chlorofyl in spiruline stimuleren de aanmaak van rode bloedcellen. Hoe meer rode bloedcellen, hoe meer zuurstof er naar alle cellen kan worden getransporteerd en dus de werking van de celademhaling. Deze factoren zorgen ervoor dat elke cel van zuurstof wordt voorzien om goed te kunnen functioneren en ondersteunen ook de regeneratie van verzwakte cellen. Over het algemeen verhoogt het hebben van het juiste chlorofylgehalte in het lichaam de levensvatbaarheid van alle cellen. Hierdoor wordt het proces van fysieke en mentale veroudering grotendeels geremd.

7. Spirulina verbetert de prestaties van de hersenen.

Veel mensen die overtuigd zijn geraakt van Spirulina en er regelmatig hun voeding mee aanvullen, zeggen unaniem dat hun kwaliteit van leven is toegenomen. Allereerst merkten ze een significante verbetering van het denkvermogen. Spirulina bevat uitzonderlijk grote hoeveelheden L-tryptofaan - een aminozuur dat een voorloper is van serotonine en melatonine. Serotonine is een van de belangrijkste neurotransmitters. Als gevolg hiervan wordt Spirulina beschouwd als een uitstekende manier om de stemming, het geheugen te verbeteren en de zenuwen te kalmeren.

Op zijn beurt verbetert glutaminezuur, dat ook in Spirulina wordt aangetroffen, de activiteit van onze hersenen. Het vermindert mentale vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Dit effect maakt Spirulina tot een ideaal voedingssupplement.

Spirulina is voor iedereen

Door het hoge gehalte aan voedingsstoffen is Spirulina een uitstekend en natuurlijk voedingssupplement voor iedereen. Daarnaast is het een uitkomst voor mensen die fysiek of mentaal werken, hun lichaam overbelasten, en vooral voor aanhangers van het fastfood dieet, voor wie het nodig is om voedingsstoffen te verstrekken.

Aanbevolen spirulina dosering

Om het voedingstekort te voorkomen en in evenwicht te brengen, consumeert u dagelijks 3-4 gram Spirulina, of ongeveer 6-8 tabletten. Het is het beste om die te kiezen die 500 mg pure Spirulina bevatten zonder antiklontermiddelen.

Aandacht! In het begin kan het consumeren van Spirulina ervoor zorgen dat er meer gas ontstaat. De reden is dat deze alg bijdraagt ​​aan de afbraak van pathogene bacteriën in de darmen. Het is geen comfortabele en prettige situatie. Het is echter niettemin een positieve reactie op Spirulina en zou na ongeveer 4-6 dagen moeten verdwijnen.

Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=spirulina

 

 

Volgende lezen

Spirulina en afvallen - Spirulina.nl
Werking spirulina - Spirulina.nl