Wij zijn van 9 t/m 23 september gesloten. Klik hier voor meer info!

Voordelen van Spirulina - het immuunsysteem

De voordelen van Spirulina zijn niet alleen de rijkdom aan vitamines en mineralen, maar ook het effect op ons lichaam. Deze blauwgroene algen kunnen het werk van het immuunsysteem ondersteunen, bovendien op verschillende fronten. Wat zijn de voordelen van het consumeren?

Wat is Spirulina en hoe beïnvloedt het het immuunsysteem?

Spirulina is een microscopisch organisme dat in water leeft en energie haalt uit fotosynthese. De natuurlijke omgeving bestaat uit alkalische waterreservoirs, tropische en subtropische zones van onze planeet. Het komt vooral voor in Mexico, Azië en Centraal-Afrika, hoewel het ook in andere gunstige omstandigheden wordt gekweekt.

Deze alg heeft een zeer lange geschiedenis en diende als voedsel in de tijd van de oude Azteken. Ze waardeerden het vooral vanwege de hoge voedingswaarde en de bron van veel voedingsstoffen (aminozuren, vetzuren, vitaminen en mineralen). Een belangrijk element in de samenstelling van Spirulina zijn fytonutriënten. Dit zijn voornamelijk carotenoïden, phycocyanine, luteïne, zeaxanthine en chlorofyl. De combinatie van alle voedingsstoffen geeft het veel gunstige gezondheidseigenschappen.

 

Gunstige eigenschappen van Spirulina

Er wordt beweerd dat Regelmatige inname van Spirulina invloed kan hebben op:

  • regulatie van cholesterol en bloedglucose;
  • vermindering van ontstekingen en allergieën;
  • effectieve strijd tegen virale infecties;
  • cardiovasculaire ondersteuning tegen ziekten.

Dit zijn natuurlijk niet alle voordelen voor onze gezondheid. Het nemen van Spirulina in de vorm van een supplement is gericht op het versterken van de immuniteit van het lichaam, het verbeteren van de spijsvertering, het toevoegen van energie, het ondersteunen van het cardiovasculaire systeem en de hersenen, evenals het verbeteren van vele andere aspecten met betrekking tot gezondheid. Bovenal bevestigt echter vroeg onderzoek het effect ervan op het immuunsysteem.