Wij zijn van 9 t/m 23 september gesloten. Klik hier voor meer info!

Spirulina dosering

Als je je weet hoe geweldig Spirulina-algen zijn en hoeveel voordelen het geeft, vraag je je waarschijnlijk af wat de dosering van Spirulina is en hoe het moet worden ingenomen en wanneer?

Spirulina is al eeuwenlang bekend als voedsel in sommige culturen. Spirulina is een complete plant  (die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren), en geen supplement van een of meer vitamines. Net als ander natuurlijk voedsel (bijvoorbeeld een appel of peer) kan het in verschillende hoeveelheden worden geconsumeerd en is het niet zo eenvoudig om te bepalen wat de juiste heveelheid is. Hoeveel radijs kunnen we bijvoorbeeld eten gedurende de dag zonder uw gezondheid in gevaar te brengen? Het is moeilijk te zeggen en zelfs als je er veel van eet, gebeurt er niets met je. Hetzelfde geldt voor Spirulina. En dit is omdat het een volledig natuurlijk product is, net als andere groenten of fruit, met het verschil dat het "vol zit" met veel meer vitamines en mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Spirulina wordt beschouwd als veilig voedsel, ondersteund door een lange geschiedenis van consumptie en onderzoek. Dit wordt ook bevestigd door studies naar deze verbazingwekkende algen, die zijn therapeutische eigenschappen bewijzen. [1]

 

Dosering van Spirulina - de aanbevolen dagelijkse dosis

Net als elk nieuw product dat we aan onze voeding toevoegen en voor de eerste keer proberen, is het beter om deze algen vanaf een kleine hoeveelheid te beginnen consumeren. Elke fabrikant van Spirulina zet de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking die elke dag moet worden ingenomen. Het is echter beter om te beginnen met 2 tabletten in plaats van 6 en een week lang te zien hoe ons lichaam reageert. Vooral voor mensen die nog nooit contact hebben gehad met dit soort producten en nu pas besloten om gezonder te eten, inclusief natuurlijke producten in de voeding.

De meeste onderzoeken naar Spirulina zijn gericht op een dosis van 1 tot 10 gram. Fabrikanten adviseren daarentegen een dosis van ongeveer 3 gram per dag.

Spirulina kan worden behandeld als natuurlijk voedsel. Het is geen typisch voedingssupplement en de voorgestelde dosis is ongeveer 3 gram per dag, d.w.z. 6 tabletten in de veronderstelling dat de grootte van de Spirulina-tablet 500 mg is. Het wordt aanbevolen om het aanbevolen gedeelte in het begin te verminderen om aan het lichaam te wennen.

Voordat u begint met eten, moet u medische basisonderzoeken uitvoeren en deze na ongeveer een maand consumptie herhalen. Dankzij dit zal het gemakkelijk zijn om te controleren hoe Spirulina onze gezondheid beïnvloedt. Natuurlijk bepalen we de hoeveelheid Spirulina om te nemen, op basis van onze stemming en het doel dat we willen bereiken.