Spirulina en afvallen

Spirulina en afvallen - Spirulina.nl

Spirulina is een voedingssupplement afgeleid van spiraalbacteriën. Je hebt waarschijnlijk ook veel gehoord over Spirulina en gewichtsverlies. Veel mensen willen weten of deze bacterie helpt bij het afvallen. Wil je afvallen? Kijk of dit voedingssupplement echt effectief is.

Spirulina in tabletvorm

Het lijkt misschien vreemd om een ​​vorm van bacterievlokken te verkopen, maar spirulina wordt al heel lang gebruikt. Dit zijn blauwgroene spiraalbacteriën die van nature voorkomen in mineraalrijke zoutwatermeren. Je vindt deze bacterie in Oost- en Centraal-Afrika, maar ook in Mexico.

Spirulina wordt gekweekt en verkocht in de vorm van tabletten of matrices. Spirulina is rijk aan vitamines, mineralen, eiwitten en aminozuren.

Spirulina en afvallen

Door het hoge eiwitgehalte kan spirulina gewichtsverlies stimuleren. Dit komt omdat het product een hoog gevoel van volheid heeft, waardoor het onwaarschijnlijk is dat u veel zult eten.
Het is het beste om 15-30 minuten voor de maaltijd in te nemen. Je zult merken dat je minder honger hebt.

Neem geen tabletten of poeders net voor de maaltijd, anders is het effect klein en eet u toch te veel.
Als u spirulina na een maaltijd inneemt, heeft het helemaal geen effect en kunt u zich soms misselijk voelen.

Afvallen en Spirulina

Meer energie met Spirulina

Het mooie van spirulina is dat het je van extra energie kan voorzien. Hierdoor kun je beter bewegen of sporten. Dit is goed voor je omdat je meer vet verbrandt. Daarnaast kun je door bepaalde sporten of krachttraining meer spierweefsel trainen. Het voordeel hiervan is dat je stofwisseling omhoog gaat, ook in rust. Beweeg minimaal een half uur per dag voor een gezond resultaat.

Conclusie

Spirulina is een gezonde aanvulling op elk dieet, dus het kan het proces van gewichtsverlies tot op zekere hoogte helpen. Als je regelmatig beweegt, is het een uitstekende aanvulling op je lichaam en energievoorziening. Je valt echter vooral af door te sporten of regelmatig wandelen en gezond te eten (en minder). Als u alleen Spirulina gebruikt, zult u niet afvallen.

Afvallen en bewegen

Volgende lezen

Spirulina boordevol met eiwitten - Spirulina.nl
Spirulina - 8 redenen om het elke dag in te nemen - Spirulina.nl